Schrijf-Schrijf is jarig!

Schrijf-Schrijf bestaat 25 jaar! En eerlijk is eerlijk: wij worden daar een beetje nostalgisch van. Als je een kwart eeuw bestaat vraagt dat toch om een tripje langs Memory Lane?

Kleine introductie: dit is Richelle!

9 september 2021

Wat moet je met een gloednieuwe stagiaire? Voorstellen natuurlijk! Lees hoe Richelle bij ons terechtkwam, wat ze wil bereiken én hoe ze denkt de hele rit uit te houden.

Nieuw bij Schrijf-Schrijf: Vincent!

10 augustus 2021

Als wij zeggen ‘Vincent Durivou’, zeg jij… ‘Dat is zeker jullie nieuwe collega!’. Yes, in één keer goed. En we stellen hem natuurlijk graag aan je voor.

Terug op het nest

13 juli 2021

Ooit was ze onze állereerste stagiair. En nu – 25 jaar later – is Maaike Opmeer terug bij Schrijf-Schrijf. Dit keer als projectmanager. Niet alleen fijn, maar ook heel interessant. Want Maaike weet nog een boel leuke verhalen van de begintijd! Lees maar mee…

10 zomertips van Schrijf-Schrijf

13 juli 2021

Geen idee wat je met deze zomer aanmoet? Toegegeven, voor zonnige inspiratie moesten we deze keer zelf ook diep graven. Gelukkig leverde dit tóch weer 10 klinkende tips op.

Het oor wil ook wat

9 juli 2021

Schrijf-Schrijf bestaat 25 jaar en is nieuwsgierig. Hoe ziet ons vak er over nóg eens 25 jaar uit? In een serie blogs onderzoeken we de toekomst van het schrijfvak. Lees mee met aflevering 1, over de opkomst van voice en de invloed daarvan op het geschreven woord.

De wijze les van Mandora

11 mei 2021

We interviewen wat af bij Schrijf-Schrijf. Zo nu en dan stuiten we hierbij op markante figuren, briljante ideeën en bijzondere initiatieven. Glinsterende pareltjes, waar we stralend van gaan schrijven. De ecowijk Mandora in Houten is er zo eentje, vertelt Marike.

Gezocht: tekstschrijver

5 mei 2021

Kom jij tijdelijk ons team versterken? In verband met zwangerschap zoeken we een nieuwe collega voor vijf maanden (32-40 uur). Reageren kan tot 20 mei.

Let’s talk about money!

15 april 2021

Of je het nu ‘doekoe’ noemt, ‘slappe was’ of ‘vermogen’ – we hebben allemaal dagelijks te maken met geld. En als het aan Rabobank ligt, hebben we ’t daar wat vaker over. Zo kunnen we elkaar een beetje helpen om financiële narigheid te voorkomen. Daarom ontwikkelde de bank samen met het Nibud én met ons de ‘Praten over geld Challenge’.

Peter over 25 jaar Schrijf-Schrijf

1 april 2021

We tikken al een tijdje mee: 25 jaar om precies te zijn. Vraagt dat om een terugblik? Ja, natuurlijk! Oprichter en vaandeldrager Peter praat je in een paar minuten bij over een kwart eeuw Schrijf-Schrijf.

Nooit alleen met ONLY

31 maart 2021

Schrijf-Schrijf maakt sinds 2020 onderdeel uit van ONLY Creative Entrepreneurs. Een netwerk van zes ambitieuze ondernemingen op het gebied van marketing en communicatie. Lees hier het antwoord op drie prangende vragen.

Het favoriete woord van...

11 februari 2021

Iedere schrijver heeft z’n favoriete woorden. Pareltjes van lettercombinaties die je het liefst in iedere tekst wilt verstoppen. Vanwege de dwaze alinea’s die dat zou opleveren, geven we ze hier een glansrijke rol. Vandaag aan zet: Lotte met 'ideofoon'.

Platform voor wereldverbeteraars

26 januari 2021

Werken aan een betere wereld is voor Rabobank geen modegril. Wij weten dat, omdat we hier al zo’n twintig jaar mooie verhalen over maken. Maar wist je dat Rabobank al sinds 1974 een eigen stichting heeft die wereldwijd kwetsbare mensen helpt? Voor deze Rabo Foundation maakten we in 2020 een krachtige, nieuwe website. Lees hier de highlights.

Drie redenen voor een nieuwe huisstijl

22 januari 2021

Dress to impress. Onze nieuwe huisstijl is er één die gezien mag worden. In het oog springend – check. Maar ook één met een verhaal. Lees de drie redenen achter onze nieuwe look.

Gelukkig, een nieuw jaar!

5 januari 2021

Op een jaar vol gezondheid, gezelligheid en mooie woorden. Proost!

Op pad voor een geurige reportage

10 november 2020

Varend ontgassen? Wij hadden er tot voor kort nog nooit van gehoord. Maar inmiddels weten we van de hoed en de rand.

Coronaproof zomertips van de Schrijf-Schrijvers

17 juli 2020

Dit jaar is anders dan anders, dat is duidelijk. Maar we vertikken het om van de 2020-zomer een ‘zozo-zomer’ te maken. Er is nog genóeg te beleven. Lees onze zomertips maar. Geen zorgen, ze zijn coronaproof. En namens ons allen: een fijne vakantie, juist nu!

Communicatie in crisistijd

3 juli 2020

Klare taal. Dat is ons antwoord op corona. Dus communiceren we extra duidelijk met elkaar sinds de pandemie ons thuishoudt. En we zorgen ook dat onze klanten sterk en helder voor de dag komen. Hoe we dat doen? Je leest het hier.

Hoe maak je een magazine tijdens de lockdown?

1 juli 2020

We stonden er helemaal klaar voor. Reportages, interviews, fotosessies – we zouden vól aan de bak gaan voor de zomereditie van Mede, het relatiemagazine van Kansfonds. Maar met de lockdown vanaf maart viel de wereld plots stil. Wat nu?

Vier tegeltjes-wijsheden in coronatijd

10 juni 2020

Geen twijfel: de coronacrisis brengt ontzettend veel narigheid met zich mee. Toch merk ik dat we er ook veel van kunnen leren. Over onze maatschappij, over elkaar en over onszelf. Wijze lessen die we goed moeten onthouden. Sommige blijven vanzelf hangen, andere verdienen een tegeltje. Zoals deze vier.

Stilte in de asfaltjungle

5 juni 2020

Nu de mens een stap terug doet, verruimen dieren juist hun horizon. Ze lijken te genieten van de onverwachte rust en vrijheid. Maar het lot is niet elk dier even gunstig gezind...

Wat nou social distancing?

14 mei 2020

Het is om moe van te worden. Op straat, op tv, in de krant – overal lees en hoor je over die anderhalve meter. Social distancing is het ‘nieuwe normaal’. Maar die afstand, is die er eigenlijk wel echt? Volgens mij komen we juist dichterbij dan ooit.