content.title

Let’s talk about money!

15 april 2021

Terug naar nieuws

Of je het nu ‘doekoe’ noemt, ‘slappe was’ of ‘vermogen’ – we hebben allemaal dagelijks te maken met geld. En als het aan Rabobank ligt, hebben we ’t daar wat vaker over. Zo kunnen we elkaar een beetje helpen om financiële narigheid te voorkomen. Daarom ontwikkelde de bank samen met het Nibud én met ons de ‘Praten over geld Challenge’.

Misschien heb je ’m al voorbij zien komen op tv of online: de nieuwe Rabobank-campagne ‘Praten over geld’. De Challenge is hier een onderdeel van. Het is een gratis online training die je klaarstoomt om gesprekken over geld te voeren.

In drie stappen gesprekspartner

Eerst ontdek je welk geldtype je zelf bent (Gelchaoot, of toch Superspaarder?). Vervolgens bepaal je over welke ‘life-events’ je iets bijleert: pensioen, samenwonen, studeren – noem maar op. Een beetje extra kennis kan immers geen kwaad als je met iemand in gesprek wilt. Ten slotte leer je hoe je het daadwerkelijke gesprek aangaat en wat je zelf nog van andere geldtypes kunt leren. En dan ben je ready to go!

Aan de slag!

Eerlijk is eerlijk: we maken hier niet elke dag online trainingen. Dat maakte het ook zo’n leuke en uitdagende klus. Nibud deed het grote werk. Zij verzamelden de juiste informatie (die ligt daar natuurlijk voor het oprapen) en zetten de training in elkaar. Aan ons de taak om te zorgen dat het een uitnodigende, behapbare en lekker leesbare e-learning is – inclusief omringende uitnodigingen en socialmediaberichten. De online tool zelf is gemaakt door Faceworks.

Het idee achter de nieuwe campagne

Geld maakt niet gelukkig – da’s waar. Maar je kunt flink óngelukkig zijn als je er te weinig van hebt. Iets wat veel te veel Nederlanders uit ervaring weten. Eén op de vijf huishoudens heeft moeite om de rekeningen te betalen. Of zit zelfs diep in de schulden. Achter deze statistiek gaat een wereld van ellende schuil.


Wie in geldproblemen raakt, kan hopelijk met schuldhulp weer langzaam opkrabbelen. Maar voorkomen is een stuk beter dan genezen. Als je financieel gevaar op tijd ziet aankomen, kun je nog bijsturen. Zeker als de mensen om jou heen met je meedenken. En dat is precies wat Rabobank wil met de campagne ‘Praten over geld’.


Benieuwd geworden?

Doe zelf ook de Challenge!