content.title

Nieuw bij Schrijf-Schrijf: Karin!

3 april 2023

Terug naar nieuws

Als nieuwe opdrachtgever kwam ze bij ons over de vloer. Om te ontdekken dat schrijven ook je beroep kan zijn. “Tot nu toe deed ik het er altijd bij.” En omdat dit verreweg haar favoriete bezigheid is, besloot ze meteen te solliciteren. Met succes.

Van klant naar collega: hoe kwam dat zo?

“Na het eerste gesprek bij Schrijf-Schrijf merkte ik dat ik het schrijfwerk helemaal niet wilde uitbesteden. Want het is precies wat ik zelf het liefste doe! Toen ik hier voor het eerst binnenstapte, voelde het ook meteen goed: de sfeer, de aardige en gedreven ‘schrijvies’. Hier zag ik mezelf wel tussen. Ik heb heel veel zin in de diversiteit aan klussen en opdrachtgevers die bij Schrijf-Schrijf de revue passeren. Dat is heel anders dan steeds voor dezelfde organisatie schrijven.”

Waarom is schrijven zo mooi, en waarover schrijf je het liefste?

“Hiervoor had ik verschillende communicatiefuncties in de zorg en het onderwijs. Maatschappelijke thema's spreken me dan ook erg aan. En ik zoek graag naar echte verhalen van echte mensen. Zo interviewde ik regelmatig mensen met een persoonsgebonden budget, patiënten die afhankelijk zijn van dialyse, maar ook kersverse bewoners van een nieuwbouwwijk over hoe zij hun nieuwe leven vormgeven. Ik verwonder me over alle verhalen die schuilgaan achter al die voordeuren. Als schrijver wil ik deze mensen en hun verhalen goed over het voetlicht brengen. Zo heb ik ook de kans om anderen te inspireren en iets mee te geven.”

Hoe typeer je jouw schrijfstijl?

“Ik schrijf concreet, maar ook luchtig en persoonlijk. Iemand noemde het laatst ‘zakelijk empathisch’. In mijn teksten is helderheid een hele belangrijke. Vaagheden laat ik niet snel aan me voorbijgaan. Ik stel vragen tot ik dingen scherp heb. In de breedte én de diepte. Liever een vraag te veel dan te weinig, denk ik dan. Oké, ook omdat ik gewoon nieuwgierig ben. Soms denk ik wel eens dat ik gewoon dom ben; er is zoveel in deze wereld dat ik niet begrijp. Maar dan blijkt dat heel veel mensen het eigenlijk niet snappen. Toch fijn dat ik anderen dan een beetje helderheid kan geven.”

Wat doe je als je niet met je werk bezig bent?

“Ik heb een gezin waar ik mijn handen lekker vol aan heb. En ik maak regelmatig lange fietstochten of een flinke wandeling. Verder vind je me op zijn tijd in een concertzaal, op een festival of in een koffietentje. Soms met mijn gezin, soms met vriendinnen en soms lekker in m’n uppie. Om mijn hoofd leeg te maken, zing ik in een popkoor. We zingen van alles, van DuaLipa tot Stromae, en van Harry Styles tot Kensington. Ik zing niet per se de sterren van de hemel, dus het is nogal uit m’n comfortzone. Maar juist daarom is zo’n koor zo leuk. Je gaat op in de groep, en doet gewoon lekker mee: I’m never gonna dance agaaaain!